Tvätta händerna och använd desinfektionsmedel

Coronapandemin har lärt människor världen över hur oerhört viktigt det är att ha tvål och desinfektionsmedel hemma. Virus och bakterier sprids fruktansvärt lätt, och du vill förmodligen inte ens veta vad som fanns på det där dörrhandtaget du nyss tog i. Många desinfektionsprodukter torkar ut huden vid regelbunden användning, men det finns bra alternativ för den med känslig hud.

Tvål och vatten är det som biter bäst på virus, men vill du vara på den säkra sidan ska du alltid ha desinfektionsprodukter i beredskap när du går utanför dörren. Det är trots allt utanför hemmets lugna vrå som den största smittspridningen äger rum, och varje gång du trycker på stoppknappen på bussen eller knappar in din kod i uttagningsautomaten så är du illa ute. Det är dock inte bara bristen på tvål och vatten som gör att du bör ta med dig en desinfektionsgel eller alkospray när du går ut på stan. Desinfektionsmedel är nämligen bättre än tvål och vatten när det kommer till att döda bakterier, och således är det bra att ta handsprit efter handtvätten för att gardera dig. Även om Covid-19 är ett virus, och därmed oskadliggörs bäst av tvål och vatten, så är desinfektionsgelen eller alkosprayen det näst bästa alternativet. Befinner du dig på platser utan rinnande vatten så är desinfektionsmedlet ditt enda alternativ. Det är trots allt viktigt att du fortsätter att skydda dig själv och dina medmänniskor i en tid då pandemin är långt ifrån över och ingen riktigt vet vad de lättade restriktionerna kommer att leda till.

Köp bra alternativ till de alkoholbaserade desinfektionsmedlen

Är du trött på att få torra och nariga händer av all handsprit? Då kan BIOpH+ ha produkterna för dig. Företagets trippelverkande handdesinfektioner har bevisad effekt på såväl virus som bakterier och svamp. När det kommer till virus så klarar produkterna att döda både nakna virus och höljevirus, och de fungerar lika bra på hårda ytor som på dina händer. Desinfektionsmedlen är dessutom biologiskt nedbrytbara i naturen.