Leva livet, när man kan

Är det något som varit på tapeterna på senaste tiden i media så är det vad folk ångrar här i livet, och det som verkligen framkommer är inte att man ångrar det man gjort, utan snarare så ångrar man vad man inte vågade, ville eller hade tid med. Så lärdomen av detta är att leva livet, när man kan!

”De allra flesta av Wares patienter ångrade att de inte hade förverkligat sina drömmar och önskningar, utan snarare levt livet så som andra förväntade sig av dem.” läs mer i DN om vad den australiensiska sjuksköterskan Broonie Ware fick höra av sina patienter som låg inför döden.

1096087-sand-clockAtt aldrig ha tid, arbeta för mycket, tappa kontakten med sina vänner och inte hinna förverkliga sina drömmar. Det är saker som vi ångrar allra mest när vi ligger inför döden. Så frågan är hur man ska kunna ändra på detta, och lämna jordelivet utan ånger. Tidigare har vi skrivit om hur man ska vara tillfreds med livet och finna sammanhanget istället för att söka efter mening, vilket du kan läsa mer om här. Men vad innebär det egentligen? Vi tror att det hela handlar om att försöka slippa bli slav under alla livets olika måsten, för visst måste vi jobba, exempelvis, men vi kan välja att inte jobba så mycket. Likväl kan vi välja att ta tid med nära och kära, precis lika väl som vi kan välja att inte göra det. Vi att det handlar om att göra de val här i livet som man vill göra och inte falla offer för vad det är man tror att man måste göra eller för vad alla andra förväntar sig att vi ska göra. Med andra ord, ska man leva livet när man kan!