För att lindra stress

Vi svenskar är mer stressade än någonsin och forskning visar att flera hundra dör varje år på grund av stress relaterat till jobbet. För att känna mindre stress finns ett flertal knep att ta till. Här skriver vi om massage och självklart Kasam.

2622249-stress-meter-showing-panic-attack-from-stress-or-worry

I Sverige dör varje år flera hundra personer på grund av stress på arbetet, skriver Göteborgs-Posten. Dödsorsakerna som kan kopplas till stress på jobbet är hjärtinfarkt och stroke och enligt forskning sker fler än 250 dödsfall varje år som kan härledas till detta. Även om situationen i Sverige med arbetsrelaterad stress inte är lika allvarlig som i exempelvis Japan, tycker psykologer att situationen här är allvarlig nog. Många drabbas även av så kallad utmattningsdepression och en sådan har långtgående effekter som kan ge permanenta skador på hjärnan.

Massage lindrar stress

Självklart behövs en massa resurser från olika håll för att förebygga den här stressen som är så stor för många arbetande personer. Men det finns också en del saker som man själv kan göra för att minska sin inre stress. Exempelvis fungerar massage väldigt bra för att minska stress. Det finns många företag som faktiskt erbjuder sina medarbetare gratis massage av den här anledningen. Läs mer. Har man inte den förmånen på jobbet brukar man ofta ha friskvårdsbidrag som man kan utnyttja för en massage. Den som jobbar på kontor i Stockholm kan gå till en massör på lunchen till exempel. Det finns massvis av bra massageställen i City och ett av dem kan man hitta på massagestockholm.se.

Använda Kasam

Ytterligare något som man kan göra för att lindra stress är att skapa ett syfte med sin tillvaro, eller skapa Kasam som den här sidan handlar om. I Svenska Dagbladet kan man läsa att de som har ett syfte med sin tillvaro känner sig mer tillfreds med sina liv och mår helt enkelt bättre med minskad stress, ilska och otillfredsställelse. Förutom att Kasam leder till mindre stress, leder det även till att personen i fråga blir lyckligare och lever ett längre liv.